Facebook
Instagram

Välkomna att vandra i den vackra Sjuhäradsbygden

Vandringspaket 1445:-/personDet första som möter dig är vårt svenska kulturarv, en kulturhistorisk kvarn och ramsåg vid ett vattenfall i en radby av riksintresse. Där hälsar Kvarnfrun och 4:e generationens sågmästare er välkomna till Kvarnen i Hyssna och Hyssnaleden.Efter genomgång av leden, karta och lite sköna tips,och påfyllnad av vatten, matsäcken börjar ni vandringen på Hyssnaleden.

Vårt hotellpaket passar dig som vill njuta av god mat och skön miljö med extra komfort och värdskap. Njut av naturreservat, slingrande grusvägar, sjöar, ängar och skogar. De flesta skogsvägar är näst intill bilfria.

 


Paketet innehåller:

Karta och några sköna tips
Lunchpaket på färden 
Outdoor spa 
Trerätters meny
En övernattning i dubbelrum
med frukostbuffé

1445 kr/person & natt

 

Hyssna vandringsled, 40 kilometer
Hyssnaleden är en tvådagars vandringsled på 40 kilometer som går intill knuten. Avgå från Kvarnen i Hyssna. Lämna väskorna på pensionatet och få med en karta, lunchpaket och några utflyktstips i handbagaget. Följ stigen längs ån Surtan förbi 1100-talskyrkan. Ni väljer själva slinga och ambitionsnivå.
 
Vi rekommenderar vandring genom naturreservatet Bokskogen Stomsås, ett av de nordligaste bestånden i Sverige.
 
Här finns en flera fina rastställen och badplatser att stanna upp vid. Dagens slutmål är pensionatet, en gång i tiden byns gamla smedja. Vila i den varma poolen och den vedeldade bastun intill vattnets porlande.
 
På Kvarnen står den lokala maten i fokus och restaurangen ingår i Smaka på Västsverige, alltid värd en omväg.

 
Leden går precis intill ån Surtan. Första stoppet är en utsiktsplats över Hyssnaslätten. Ni följer stigen ner till Hyssna gamla kyrka som är från 1100-talet. Nyligen spelades scener till Unga Astrid in här. Här kan man sommartid få en guidning. Vandringen fortsätter längs åkrar och gamla gårdar fram till Lockö kvarn. Längs leden finns skyltar som berättar om traktens kulturhistoria.
Ni vandrar till naturreservatet Stomsås bokskog. 
Här är vandringen kuperad.
 
Höjdpunkter under dagen:

Vattenfall och Kulturhistoriska vattenkvarnar
Hyssna gamla kyrka från 1100-talet, en av de äldsta i Västsverige.
Dramatisk trollskog, mäktiga klippstup, fina utsiktsplatser
Två skyddade naturreservat med höga naturvärden, Liagärde och Stomsås
Stomsås är ett  Natura 2000-område.

(I Sverige finns drygt 4 000 Natura 2000-områden på en sammanlagd yta av mer än sju miljoner hektar. En del av dem är också naturreservat eller nationalpark.)


 

Välkomna med er bokning!           boka@kvarnenihyssna.se

Ring kvarnfrun: 0320-380 23

Välkomna med er bokning!           boka@kvarnenihyssna.se

Ring kvarnfrun: 0320-380 23