Facebook
Instagram

Weekendpaket i Kulturpärlan

Passar för personer som uppskattar kultur, naturupplevelser & romantikUnna dig en weekend i kulturhistorisk miljö med outdoor spa, en högklassig trerätters meny och personligt värdskap. Här möter det exklusivt moderna det gamla och genuina. De genomtänkta smidesdetaljerna och kransågat trävirke från början av 1800-talet ger huset en mycket speciell atmosfär.

Ni checkar in på era rum från klockan 15  och börjar med kaffe och vår goda eftermiddagsfika. Efteråt rekommenderar vi en promenad i vår vackra omgivning, kanske önskar ni gå en bit av Hyssnaleden.
Vid återkomsten en avkopplande stund i Smedjans spa . En trerätters supé serveras klockan 19 och efteråt kan ni koppla av i salongen på pensionatet, kanske med en avec och en tänd brasa. Hans hjälper er gärna. Frukostbuffén står uppdukad morgonen därpå.


I paketet ingår:

Övernattning med frukostbuffé
Eftermiddagskaffe
Outdoor spa
Trerätters  middag


1295 kr/person.
Enkelrumstillägg: 200 kr.
Incheckning fredag eller lördag.


Bokas direkt på hemsidan, under Hotellpaket.

Kvarnens Pensionat & Konferens

Vårt hotellpaket passar dig som vill njuta av god mat och sköna miljöer med extra  komfort och värdskap.

Utgångspunkten är vårt Svanenmärkta pensionat och en unik kulturmiljö beläget i en stadsnära landsbygd.

En gång i tiden låg här radbyns gamla smedja, idag ligger här ett konferenshotell som inte liknar någonting annat. I anläggningen som byggdes 2010 kan man göra en resa bakåt i tiden. Det genuint gamla kransågade trävirket med smidesdetaljer möter komforten alldeles intill vafttenfallets brus.

 En industrihistorisk miljö bevarad för eftervärlden. Här har kvarn- och sågverksamhet förekommit under århundraden. Under fyra hundra år har energi hämtats ur Melltorps "qvarnaström". Strömmen och vattenfallet är fortfarande av stor betydelse. Enda skillnaden är att arbetsmiljön har upphört för att ge plats åt turismen.

Passa på att ta en promenad i Surtans dalgång       

Hyssna har två fantastiska naturreservat:

  • Bokskogen Stomsås
    ett av de nordligaste bestånden i Sverige
  • Liagärde
    med betagande utsikt över Stora Hålsjön

Vi har vandrings- och cykelleder intill knuten. Ta ett dopp i någon av badsjöarna i närheten. Hyssna är känt för sin omväxlande natur. Hittar ni något intressant är det bara att stanna till, gå på upptäcktsfärd och sedan vandra vidare.

Välkomna till Kulturpärlan.