Facebook
Instagram

Smaka på Västsverige

Västsvenska Turistrådet & Smaka på VästSverige 


Västsvenska Turistrådet inledde år 2000 ett strategiskt utvecklingsarbete med inriktning på måltider - projektet Västsvensk Mersmak. Utgångspunkten för detta arbete har varit att använda, lyfta och förstå att måltiden kan vara en anledning till att besöka ett land, en stad, en ort. Kvalitets- och utvecklingsprogrammet Västsvensk Mersmak är idag väl etablerat inom programområdet Måltidsturism som drivs i Västsvenska Turistrådets regi. 
Idag har Västsvensk Mersmak även ett nära samarbete med Lokalproducerat i Väst under det gemensamma varumärket ”Smaka på Västsverige”. Programmet har som syfte att vidareutveckla det redan välmeriterade västsvenska köket, utveckla samarbetet mellan krogar och råvaruproducenter och berika tillresande gäster och regioninvånare med rikt varierade matupplevelser.
Här hittar du restauranger som har en lokal inramning och sätter stort värde på att arbeta med västsvenska råvaror. De har utbildats och certifierats inom  Smaka på Västsverige. Ett varumärke som står för absolut högsta kvalité och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelser i Västsverige.

Läs mer på  Västsverige.com


Följande restauranger certifierades 7 april 2014:

 
Kvarnen i Hyssna
Bella Gästis
Hällsnäs
Råda Säteri
VANN Spa Hotell och Konferens
Smögens Hafvsbad
Marstrands Havshotell
Norra Hamnen 5
Trollabo kvarn
Mellbygatans ost och delikatesser
Hvita Hjorten
Vigrum
Tanums Gästgifveri

White Guide Café


Text hämtad från www.whiteguide.se

"Den svenska café- och konditorikulturen växer i hela landet – det är inte bara storstäderna som tar för sig.
Mer än 400 caféer har testats inför årets upplaga. Hela 316 har lyckats kvalificera sig till en plats i den kommande boken. Fler än någonsin. Av dessa är hela 72 nya i guiden. Detta är också ett gott bevis på att många caféer har skruvat upp ambitionerna ytterligare.
White Guide skapades 2004 genom en sammanslagning av de två välkända och tillförlitliga restaurangguiderna Gourmet 199 Bord och Vägarnas Bästa, den förstnämnda gavs ut under 17 år och den senare utkom första gången 1985. 
White Guide är den enda heltäckande restaurangguiden i Sverige som utvärderar den svenska restaurangscenen med journalistisk integritet. Varje år testas runt 700 restauranger varav runt 570 får en plats i guiden.
2013 expanderade White Guide sin bevakning till att också testa svenska caféer och utger nu en årlig guide där Sveriges 250-300 bästa caféer presenteras och bedöms utifrån kaffe- och bakverksutbud.

Detta är White Guides läsare:
Mat- och reseintresserade svenskar och danskar, såväl högfrekeventa uteätare i storstäderna som semesterfirare på resa.
Affärsfolk med intresse för att hitta rätt restauranger för resor och representation i Sverige och Danmark.
Alla med professionellt intresse i restaurangbranschen.
De flesta journalister som arbetar med livsstil, resor och mat.
Turistorganisationer i hela Sverige och Danmark – lokalt och regionalt.
De flesta politiker/opinionsbildare inom riksdag, regering, länsstyrelser
och kommunal ledning.
Totalt når White Guide Sverige cirka 75 000 människor per år."

Läs mer om White Guide Café här.