Instagram

Kanotpaket på Kvarnen i Hyssna

 

MjölnarKarlas komfortabla Kanotäventyr

Möt sommaren och unna dig en kanotweekend i kulturhistorisk miljö.
Vårt hotellpaket passar dig som vill njuta – av natur, god, närproducerad mat & det lilla extra i komfort och värdskap.


Välkommen att anlända Hyssna och börja din vistelse med lite med styrke-kaffe, sen paddla i “MjölnarKarlas spår” i Hyssna traktens vackra sjöar. Du får karta, flytväst & matigt lunchpaket med dig. Efter paddlingsäventyret välkomnar vi dig att checka in på ditt charmiga rum och att sedan få ett värmande bad och vedeldad bastu. På kvällen väntar en 3-rätters middag i vår charmiga Kvarnrestaurang med lokala råvaror i säsong.

Mätta och belåtna sover ni sött i ett rum som inte är ett annat likt, vi vill hedra vår mjölnarhistoria,genom att låta varje av våra tio hotellrum berätta en levnadshistoria om de som förr verkade i radbyn.

Morgonen därpå står en frukostbuffé framdukad i vår fina matsal.

 

Njut av naturreservat, vackra sjöar, åar, ängar och skogar, passa på att ta ett uppfriskande kallbad i någon av alla vackra sjöar.

Kanoterna ligger vid sjön och och väntar på er! En kortare biltur till startplatsen är nödvändig (=egen bil krävs)

Stabila 2-manna (plus 1 barn) kanoter med komfortabla säten tillåter dig att luta dig tillbaka och njuta av naturen. Upplevelsen är familjär; ”trygghet och komfort” är ledord. Ingen tidigare erfarenhet krävs men vi förutsätter att du kan simma 200 m och att du har ”normal” hälsa (känner dig frisk). Familjer med barn, minst 145 cm lång, kan delta

  • Start/mål: Lilla Hålsjöns badplats, för en lättare färd, kombineras med härliga badstopp.
  • Start/mål: Stora Hålsjön, för en längre tur, kanske till Bua sandstrand, för ett svalkande dopp.
  • Start/mål: ÅnViskan i Rydal, en fantastisk flodpaddling med mangroveträsliknande partier där trädrötterna hänger ner i vattnet. man kommer till utmynningen i Stora Hålsjön och kan även härifrån paddla till Bua bad- & sandstrand.
Incheckning enligt överenskommelse på ankomstdagen. Vanligtvis hämtar man ut lunchmatsäcken och ger sig iväg för att paddla på förmiddagen. Vi visar givetvis vägen till startpunkten.Tillgång till hotellrummet från 15,00.
Utcheckning kl 11.00 på avresedagen.

Paketet innehåller
Kanot & flytväst
Matpaket med kaffe
Fri tillgång till Outdoor spa kl. 16,30-19,00 på ankomstdagen
Trerätters middag kl. 19-19,30
Övernattning med frukostbuffé


2695 kr/person

Boka paket & rum


 

Välkomna till Kulturpärlan!