Facebook
Instagram

Vandringspaket på Hyssnaleden

Vandra, njut av naturreservat, trollskogar och kulturpärlor

 


"På Hyssnaleden vandrar du ibland i stora vildmarkskogar, ibland i ett Astrid Lindgren-land med smala grusvägar, ängar och beteshagar."

(citat ur boken Weekendvandra kring Göteborg av Karin Fingal & Fredrik Schenholm)


Hyssna är känt för sin omväxlande natur. I den södra delen finns odlingslandskap med stora natur- och skönhetsvärden, men även lövskogar och till och med en sydsvensk bokskog. I norr finns vildmarksnatur m9ed stora barrskogsområden och mossar. Den cirka 40 km långa Hyssnaleden tar dig runt i alla dessa miljöer, vandring nära Borås och Göteborg!

Mer fakta om Hyssnaleden, en del av Västsverige, hittar ni härDu väljer själv vandring av olika svårighetsgrad och distans, vi har fina tips på loopar. Efter vandringen kan du ge dig själv lite välförtjänt vila i vår vedeldade outdoor spa. Avsluta kvällen med Kvarnfruns välsmakande måltid i en unik miljö där mjölnarfamiljen tidigare verkade.

Detta ingår

Ni välkomnas med morgonfika i kvarnen vid ankomst. Där sker planering med Sågmästaren Hans, välbekant med Hyssnaleden, som delar sina bästa tips och karta. Ni kan låna ryggsäck, sittunderlag, och får en mättande lunchmatsäck, smörgås & kaffe (ta med egna vattenflaskor).

Värmande outdoor spa, vedeldad bastu och tunna väntar er efter er vandringstur

Sågmästarens trerätters middag med lokala råvaror efter säsong, serveras i Kvarnens matsal


Mätta och belåtna drar ni er tillbaka på ert rum som berättar en levnadshistoria om de som förr verkade i radbyn. Morgonen därpå står en frukostbuffé framdukad i matsalen.

1945 :-/person

Boka paket & rum


Höjdpunkter under vandringen

Vattenfall och kulturhistoriska vattenkvarnar.
Hyssna gamla kyrka med anor från 1100-talet, en av de äldsta i Västsverige.
Dramatisk trollskog, mäktiga klippstup, fina utsiktsplatser.
Två skyddade naturreservat med höga naturvärden; Liagärde och Stomsås bokskogar. Stomsås är ett Natura 2000-område.
I Sverige finns drygt 4 000 Natura 2000-områden på en sammanlagd yta av mer än sju miljoner hektar. En del av dem är också naturreservat eller nationalpark.
      
Se mer om Hyssnaleden nedan, en film av Fredrik Schenholm


Ni hittar flera leder i Västsveriges vandringsportal och vårt närområde här


Foto: Lukasz Warzecha